Hammadde kalite programı

Untitled design (79).png

Hammadde kalitesi, güvenli yem ve güvenli gıda üretiminin başlangıç noktası olarak kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, küflerin, mikotoksinlerin ve enterobakterilerin hammaddeler üzerindeki olumsuz etkileriyle mücadele etmek için analitik hizmetleri, doğru ürün portföyünü ve doğru dozlama ekipmanını birleştiren çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemek çok önemlidir.

Selko'yu yakından tanıyın Ürünlerimizi inceleyin

Hammadde Hijyeni

Yüksek kaliteli hammaddeler sağlamanın ve besin değerini korumanın ilk adımı, malzemeleri uygun şekilde işleme tabi tutmaktır - ya hasat zamanı kadar erken ya da değer zincirinde daha sonra, alındıktan ve depolandıktan sonra.

Tamponlu ve tamponsuz organik asitlerin güçlü karışımlarını uygulamak, zararlı mikroorganizmaların değerli besinleri metabolize etmesini önlemeye yardımcı olabilir. Doğru yaklaşımı bulmak için Trouw Nutrition, hammadde üreticilerini, tüccarlarını ve işleyicilerini yem malzemesi kalitesini analiz etme ve uygun maliyetli çözümler uygulama konusunda destekleyebilir.

Besleme Stratejisi Podcast

Trouw Nutrition'da Hammadde Kalitesi Küresel Program Yöneticisi Pieter Steyn, kısa süre önce Feed Strategy muhabiri Ann Reus ile etkin hammadde muhafazasının önemi ve hammadde üreticilerine, tüccarlara ve işleyicilere nakliye ve nakliye sırasında besin kaybını önlemek için nasıl çözümler sunduğumuzu anlattı.

İşleme Tesisi hijyeni

Hammaddeler en yüksek kalitede ve besin değerinde olabilir; ancak, depolama ve işleme tesislerindeki kritik kontrol noktaları haritalandırılmaz ve doğru şekilde işlenmezse, kaliteleri ve besin değerleri hızla düşebilir ve bu da işleme performansını ve yem kalitesini etkileyebilir.

Bu kritik kontrol noktalarını belirleyen tam denetimler gerçekleştirmek ve nihai yem kalitesine yönelik riskleri azaltmak için etkili çözümler bulmak için işleme tesisleriyle ortaklık yapıyoruz.

Liman dekontaminasyonu

Soya fasulyesi küspesi, et ve kemik unu ve mısır çiçeği gibi yüksek proteinli hammaddelerin deniz yoluyla taşınması, çoğalabilen ve değerli besinleri tüketebilen mikrobiyal riski beraberinde getirir. Bu, Salmonella gibi bakteriler zamanında azaltılmadığında kaliteyi düşürebilir ve hatta insan sağlığı için risk oluşturabilir.

Yerel yasalar ve düzenlemeler, yem maddelerinin belirli zararlı mikroplardan arınmış olmasını da gerektirebilir. Marcor Stevedoring ile ortaklaşa olarak, Rotterdam limanına vardıklarında hammaddeleri işleyerek hammadde tüccarlarına ve işleyicilerine benzersiz hizmetler sunuyoruz.

Malzemelerin dekontamine edilmesi, zararlı mikroorganizmaların azaltılmasını ve ham maddelerin nihai varış yerlerine yolculuklarına devam edebilmelerini sağlamak için hayati önem taşır.

Sıkça Sorulan Sorular

Depolama sırasında yılda ne kadar adette hasat edilmiş tahıl kaybedilir?

Özellikle depolama aşamasına bakıldığında üretim zinciri boyunca mikrobiyal ve mikotoksin kontaminasyonu nedeniyle kaybedilen tahıl miktarı 630 milyon MT'ye yakındır. Bu, yıllık hasat edilen tahılların neredeyse %30'una tekabül ediyor.

Trouw Nutrition'ın Hammadde Kalitesi programı, hammadde üreticilerinin, tüccarlarının ve işleyicilerinin önleme veya dekontaminasyon çözümlerini uygulamalarına yardımcı olarak bu miktarı sürekli olarak düşürmeyi amaçlamaktadır.

Tahıllarımın besin değerinin düşmesinde küflerin etkisi nedir?

Veriler, küflerin arpa, buğday ve mısırda ortalama %7 besin kaybına neden olduğunu göstermektedir. Kayıplar özellikle metabolize edilebilir enerji, ham protein ve yağ ile bağlantılıdır. Besin değeri bozulması önemli bir olumsuz ekonomik etkiye sahiptir. Küfler, besin kaybının yanı sıra, mikotoksinler adı verilen ve belirli seviyelerde bulunduğunda hayvan sağlığını ve performansını daha fazla etkileyebilecek ikincil metabolitler de üretir.
 
Mikotoksinler ile ilgili daha fazlasını öğrenin. 

Hammaddelerdeki mikroplardan kaynaklanan kayıpları azaltmak için ne yapabilirim?

Trouw Nutrition, risk alanlarını ölçerek, analiz ederek, sürekli olarak izleyerek ve en etkin çözümler uygulayarak için müşterileri ile ortak ruha sahip çalışmalar yürütür. Bu şekilde besin kaybını önlemek, hammadde raf ömrünü uzatmak ve nihayetinde hayvan performansının desteklenmesine yardımcı olmak için başarılı sonuçlar elde etmeyi amaçlar.