Selko – Antibiyotik Azaltma Programı

Untitled design (79).png

Antimikrobiyal direnç, bir mikroorganizmanın antibiyotiklere dirençli hale gelmesiyle oluşur. Bu, dünya çapında hem insanlar hem de hayvanlar için artan bir sorundur. Eğer ele alınmazsa, bir numaralı küresel halk sağlığı sorunu olması ve 2050'ye kadar 10 milyon insanın ölümüne dahi neden olabileceği öngörülmektedir.

Selko'nun Antibiyotik Azaltma Programı, üreticilerin antibiyotik kullanımını güvenli ve verimli bir şekilde azaltmalarını sağlamayı amaçlıyor. 15 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan entegre yem, çiftlik ve sağlık yaklaşımımız, üreticilerin antibiyotik kullanımını azaltırken en azından eşit, ancak çoğu durumda verimliliği artırmalarına yardımcı oldu. Selko'nun antibiyotik azaltma programı hayvan sağlığını, hayvan refahını ve üretim karlılığını korur.

Selko'yu inceleyin Ürünlerimizi inceleyin

Özelleştirilmiş ve entegre bir yaklaşım

selko icons for export_300_3.png

Besleme 

Yem yönetiminde birçok farklı husus dikkate alınmalıdır; beslenme, yem formülasyonu ve yem güvenliği. Hem yem güvenliği hem de besin kalitesi açısından, hammaddede veya yem üretiminde veya her ikisinde de hareket etmenin en verimli olduğu yeri değerlendiriyoruz.

Genç hayvanlar için yüksek kaliteli hammaddeler ve özel olarak hazırlanmış yem katkı maddeleri içeren özel olarak tasarlanmış yem formülasyonları sağlama uygulaması hızla popülerlik kazanmaktadır. Beslenme açısından, ham maddelerin katı bir matris değerlendirmesine ve ardından dengeli rasyon hesaplamalarına ihtiyaç vardır. AR programları içerisinde küf ve mikotoksinler, mikotoksinin tipine bağlı olarak bağırsak bütünlüğü ve bağışıklığı olumsuz etkilediği için en üst düzeyde azaltılmalıdır.

Antibiyotik ihtiyacını azaltmak için besleme, yem formülasyonu ve yem güvenliği önemlidir.

selko icons for export_300_42.png

Çiftlik

Çiftlikler büyüdükçe, hem dahili hem de harici biyogüvenlik önem kazanır. Antibiyotiklerin yemden ve sudan uzaklaştırılmasıyla, gizlenmiş çiftlik yönetimi riskleri ortaya çıkmaktadır. İyi haber şu ki, çoğu durumda bunlar antibiyotik olmadan tanımlanabilir ve yönetilebilir. Trouw Nutrition yerel ve küresel teknik ekiplerinin deneyim ve  bilgi birikiminin yardımıyla, Selko'nun antibiyotik azaltma programı, çiftlik yönetim prosedürleri, protokolleri ve yönergeleri ile çiftçinin her zaman yanındadır.

Antibiyotiklere olan bağımlılığı azaltmak, ciddi çiftlik yönetimi ile sağlanabilir

selko icons for export_300_40.png

Sağlık 

Aşıların diğer sağlık sorunlarının çoğunu önleyebildiği göz önüne alındığında, hayvansal üretimde kullanılan antimikrobiyallerin %80'ini oluşturan bağırsak sağlığını korumak, hayvan üreticileri için ciddi bir sorundur. Yem katkı maddelerinin sinerjik kullanımını içeren yem formülasyonu ve rasyon stratejileri, gastrointestinal gelişimi ve sindirimi, besinlerin emilimini ve bağışıklığı iyileştirmeye yardımcı olabilmektedir.

Hayvan sağlığı ve performansı için ön koşul olarak bağırsak sağlığını korumaktır.

Tecrübemiz

Antibiyotiklere olan bağımlılığı azaltmak için, anahtar teslim bir çözüm veya antibiyotiklerin basit bir standart değişimi yoktur. Uzman kadromuzla birlikte, her süreçte yüksek performanslı hayvanlar elde etmek için Trouw Nutirition bilgi birikimiyle hazırlanan  6 aşamalı yaklaşımı öneriyoruz.

  1. Antibiyotik kullanımını azaltma çabasının amacının ve istenen sonucunun netleştirilmesi
  2. Sahada teknik personel ile besleme süreçleri, çiftlik ve sağlık konularını denetlemek.
  3. Bu temel denetim sonucunda ulaşılan sonuçları değerlendirmek ve ihtiyaca göre özelleştirilmiş, özel çözümler belirlemek.
  4. Önerilen özel çözümleri uygulamak için gereken kaynakları analiz etmek
  5. Çözümleri uygulamak.
  6. Çıktıları bir dizi hedefle değerlendirmek, karşılaştırmak ve gerektiğinde yaklaşımı ihtiyaca uygun güncellemek.

 

Hizmetlerimiz

Sinerjik karma yem katkı maddeleri, ham madde kalitesi, biyogüvenlik, doğru ilaçlama ve aşılama programlarının tümü, antibiyotiklere olan bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunabilir. Ancak, güerçek başarıya ulaşmak için  ürünlerin doğru şekilde kullanılması ve her zaman müşterinin mevcut durumu izlenerek, müşterinin o anki ihtiyaçları ile paralel olmalıdır.

Selko'nun bağırsak taraması, bağırsak sağlığını belirli bir düzeyde ölçer ve bağırsaktaki sorunların ciddiyeti ve yeri hakkında iyi bir gösterge sağlar. Bu bağırsak sağlığı taramasının sonucu, yem yönetiminde yapılan değişikliklerinin etkisini değerlendirilmesini kolaylaştırabilir. Buna ek olarak, bağırsak sağlığı taraması yoluyla, antibiyotiklere olan bağımlılığı azaltırken hayvanların zooteknik performansını iyileştirmek için hangi sinerjik yem katkı maddesi karışımlarının uygulanabileceğini analiz edebiliriz.

Ürünlerimiz

Antibiyotik kullanımını azaltırken hayvan sağlığını iyileştirmek için, beş aşamalı bir bağırsak sağlığı stratejisinin parçası olarak çeşitli yem katkı maddeleri kullanan sinerjik bir yöntem ile organik asitlerin özel karışımları, mahsuldeki ve proventrikulustaki pH sindirime yardımcı olurken aynı zamanda birçok patojenik bakterinin hayatta kalmak için mücadele ettiği seviyelere düşürebilir. Bağırsak bariyeri işlevi güçlendirilebilir ve özel olarak geliştirilmiş yem katkı maddeleri kullanılarak mikrobiyota dengelenebilir. Son olarak, belirli besinler, sağlıklı bir gastrointestinal sistemi teşvik ederek hem doğrudan hem de dolaylı olarak bağışıklık düzenlemesine yardımcı olabilir.

FAO, farklı türlerde yem katkı maddeleri önermektedir. Sinerjik organik asit karışımımız olan su yoluyla, özel organik asit karışımı aracılığıyla sindirimi destekler.

Yemdeki patentli yavaş salınan C12, bütiratlar ve fenolik bileşik içeren bağırsak sağlığı katkımız, bağırsak mikrobiyotasını stabilize eder ve bağırsak bariyeri bütünlüğünü iyileştirir.

Bir diğer tavsiye ise bakır ve çinko kullanılmasıdır. Selko'nun hidroksi eser mineralleri bakır ve çinko kaynağı, güçlü bir antimikrobiyal etkiye ve gelişmiş bağışıklık tepkisine sahiptir.

Yemi, bağırsak sağlığı katkı maddesi ve hidroksi eser minerallerin (izin verildiği yerlerde) sinerjik bir kombinasyonu ile desteklemek, AGP içermeyen bir üretim sistemine kanıtlanmış ve umut verici bir yaklaşımdır. Bu kombinasyon, bağırsak sağlığının iki yönüne odaklanır: kayda değer sağlık ve performans faydaları elde etmek için bağırsak sindirimini ve bağışıklık modülasyonunu geliştirirken bağırsak bariyer fonksiyonunu ve mikrobiyota stabilizasyonunu güçlendirmektir.