Selko – Üretim Verimliliği Programı

Untitled design (79).png

Hayvansal üretimin en büyük maliyetini yem oluşturmaktadır. Bir hayvanın diğer fizyolojik süreçlerden ziyade performansı için yemden mümkün olan en fazla besin maddesini kullanabilmesi için yüksek biyoyararlılığın sağlanması, üretim maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilir ve karlılığı artırabilir.

Üretim verimliliği, uygun sağlık durumunu korurken hayvanın tam genetik potansiyeline ve dolayısıyla mümkün olan en yüksek performans ve yem verimliliği seviyesine ulaşmasını desteklemek anlamına gelir. Selko'nun Üretim Verimliliği programı, hammaddelerin daha verimli kullanımı, yem dönüşüm oranını optimize etme, performansı iyileştirme, üretim ayak izini azaltma, tekdüzeliği iyileştirme ve yem maliyetlerini düşürme gibi birçok yönü iyileştirmeyi amaçlar.

Selko'yu yakından inceleyin Ürünleri inceleyin

Yaşadığınız Zorlukların Farkındayız!

Yeterli hayvansal protein üretirken aynı zamanda hayvanları sağlıklı tutmak ve sağlıklı marjlar sağlamak zor olabilir. Hayvan sağlığı ve refahından ödün vermeden artan hayvan performansı ile birlikte üretim maliyetlerini düşürmek, marjları korumanın en etkili yoludur. Kârlılığı artırmanın diğer yolları, hayvanların tek biçimliliğini geliştirmek, daha verimli işleme yoluyla karkas verimini artırmaktır. Tüm üretim zincirini optimize ederek çevresel ayak izi azaltılabilir ve sürdürülebilir ve daha karlı bir hayvansal üretim pazarı segmenti yaratma fırsatı sağlanabilir.

"Üretim verimliliği, tüm üretim zincirinin ince ayarını yapmakla ilgilidir. Amacım, hayvan üreticilerinin, hayvanların sağlığını tehlikeye atmadan en iyiyi, en verimli şekilde elde etmelerine yardımcı olmaktır."
Melchior de Bruin, Küresel Program Yöneticisi Yem Katkı Maddesi

Bilgi Birikimimiz

Üretim verimliliği, tüm üretim zincirinin ince ayarını yapmakla ilgilidir. Bu üretim verimliliği programı için bir rehber olarak altı adımlı akıllı bir yaklaşım izliyoruz.

Hedeflerinizi ve hedeflerinizi tanımlayın
Yem, çiftlik ve sağlık konularında temel ölçümleri
(Hayvan) modelleri, ürünler ve dijitalleşme dahil olmak üzere özelleştirilmiş çözümleri belirleyin
Fiyatlara ve geçmiş deneyimlere dayalı olarak potansiyel bir getiri ile önerilen çözümleri uygulamak için gereken kaynakların bir analizini yapın
Planı uygulamaya başlamak için çiftlik yöneticisi, beslenme uzmanı veya veterinerler gibi uzmanlarla işbirliği yapmak
Müdahalenin izlenmesi ve değerlendirilmesi

Hizmetlerimiz

Selko, entegre bir yem-çiftlik-sağlık yaklaşımı kullanarak, yemi NutriOpt analitik hizmetleriyle değerlendirerek, iyileştirme için kritik kontrol noktalarını belirlemek için çiftliği denetleyerek ve ilgili sağlık sorunlarını izleyerek üretim verimliliğini optimize etmenize yardımcı olur.

Sürdürülebilirlik konuları sektör ortakları ve tüketiciler için daha alakalı hale geliyor. Üretim verimliliği, herhangi bir üretim ayak izini iyileştirmede önemli bir unsurdur. Aynı zamanda üretim verimliliği programının bir parçası olan Trouw Nutrition sürdürülebilirlik değerlendirmesi sayesinde, daha iyi marjları sürdürülebilirlik hedefleriyle birleştirmek mümkün hale geliyor.

Ürünlerimiz

Selko çözümleri ile genetik potansiyelin verimli bir şekilde elde edilmesi için önemli unsurlardan biri de yüksek kaliteli ürünlerdir. Çözümlerimizin etkinliğini doğrulamak için Selko, dünyanın birçok yerinde üniversiteler, enstitüler, kilit kanaat önderleri ve (potansiyel) müşterilerle ortaklaşa doğrulama çalışmaları ve araştırmalar yürütmektedir.

Müşterilerin temel ölçümlerinin ve hedeflerinin analizine bağlı olarak, tekdüzelik, büyüme performansı, üretim maliyetleri gibi temel performans göstergelerini belirliyor ve ayak izini iyileştiriyoruz.

Çözüm yelpazesi, entegre bir yaklaşımla sunulmaktadır; örneğin, daha verimli hammadde formülasyonu için NutriOpt hizmetlerimiz ile hayvan modellerine entegre edilmiş yem katkı maddeleri arasında güzel bir kombinasyon. Besin emilimini iyileştirmek için, stabil, yüksek oranda biyoyararlanımı olan eser minerallerimizin sağlığı, esenliği ve performansı optimize ettiği kanıtlanmıştır. Son olarak, yem ve/veya su yoluyla sinerjik organik asit karışımlarımız, bağırsak sağlığı işlevselliğini güçlendirerek yem dönüşüm oranını iyileştirmeye yardımcı olur.