Üretim Verimliliği Programı
İdeal sağlık durumunu korurken hayvanın mümkün olan en yüksek performans ve yem verimliliği seviyesine ulaşmasını desteklemek.
Broyler genetiğindeki büyük ilerlemeler sayesinde, büyüme hızı ve yem verimliliği, 25 yıl öncesine kıyasla oldukça iyileştirildi. Broyler etine olan talepteki hızlı artış, yem fiyatlarındaki artış ve çevresel zorluklara karşı daha fazla tüketici bilinci, çiftçileri besinlerini en verimli şekilde kullanırken hızlı büyüyen piliçler üretmeye teşvik etti.
Modern piliçlerin civcivden kesim ağırlığına büyümesi için sadece birkaç haftaya ihtiyacı vardır. Etlik piliç sürülerindeki bu hızlı büyüme, kesim sırasında vücut ağırlığında büyük farklılıklara yol açan, homojenliğin olmamasına neden olabilir. Aynı sürünün ağırlığındaki çeşitlilik, kuluçka döneminden başlar ve dolayısıyla cinsiyet farklılıkları kilit bir rol oynar (erkekler dişilerden daha hızlı büyür). Broyler sürülerinde en iyi homojenlik, iyi yetiştirme koşulları ve sağlam yönetim uygulamaları ile sağlanabilir.
Sıcaklık stresinin klinik belirtileri arasında, (uzatılmış) yüksek ortam sıcaklıkları ve yüksek nem süreleri ile birlikte üretim parametrelerinde (ADFI, ADG, FCR) bir düşüş yer alır. Bu, hayvanın refahını ve üretimini olumsuz etkiler. Isı stresi, hayvandan çevreye akan net enerji miktarı ile hayvan tarafından üretilen ısı enerjisi miktarı arasındaki negatif dengeden kaynaklanır.
İyi piliç karkas ve et kalitesi, optimal büyümeyi desteklemek için beslenen sağlıklı bir tavukla başlar. Genetik seleksiyon da karkas ve et özelliklerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynar.
Kümes hayvanları yetiştiricileri ve etlik piliç entegratörleri sürekli olarak verimliliği ve performansı artırmanın ve aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürmenin yollarını arıyorlar. Önemli olan, uygun biyogüvenlik uygulamalarına dikkat edilmesi ve personel eğitimi, kuluçka yönetimi, su ve altlık yönetimi ve çiftlik hijyen önlemleri dahil olmak üzere, kuşun performansını ve sağlığını doğrudan etkileyen tüm unsurlara odaklanılmasıdır. Bunu desteklemeye yardımcı olmak için, erken gelişimi desteklemek ve kanatlıları üretim döngüsünün sonunda mümkün olan en yüksek ağırlıkta ve kilogram başına en düşük maliyetle teslim etmek için yumurtadan çıktıktan sonraki ilk dört gün içinde bir başlangıç öncesi yem öneriyoruz.
Araştırmalar, bir hayvanın tükettiği enerjinin önemli bir bölümünün bakım dışındaki başa çıkma süreçlerinde kaybedilebileceğini gösteriyor. Hayvanın sağlığı tehlikeye girdiğinde proteini sindirme yeteneği azalır.