Hammadde Hijyeni ve Kalitesi
Yüksek kaliteli hammaddelerle başlamak, güvenli yem ve nihayetinde güvenli gıda üretmenin temelini oluşturur. Mikotoksin üreten küflerin yanı sıra mayalar ve Salmonella gibi enterobakterilere kadar birçok zorluk vardır. Bu mikroplar, yemin değerli bileşenlerini tüketir, bu da besin değerinde ve genel yem kalitesinde bir azalmaya yol açar.
Üretim zinciri boyunca, hammaddeler kalitenin bozulmasına neden olabilecek birçok faktöre maruz kalır. Tarladaki ürünler, hasat zamanı geldiğinde mikotoksinlerin zaten mevcut olmasına yol açabilecek küflere maruz kalmaktadır. Bundan sonra, hava koşulları, taşıma ve nakliye, mikropların yararlandığı, besinleri tükettiği ve yem kalitesini düşürdüğü anlardır.
Zorluklar, özellikle yem hammaddeleri dünya çapında uzun süreler boyunca sevk edildiğinde veya önemli süreler boyunca depolandığında ortaya çıkar. Birkaçını belirtmek gerekirse, malzemeler değişken sıcaklıklara, neme maruz kalır ve depolama tesislerinde kuş pisliği veya kirlenmiş malzemelerle temas gibi dış etkilere maruz kalabilir.