Nasıl farkedilir?
Yem üretim sürecindeki birkaç adım nem içeriğini etkiler. Örneğin azalan pelet dayanıklılığı ve azalan verim (büzülme veya kütle kaybı olarak da adlandırılır) gibi işlem kaybına ve operasyonel verimsizliklere yol açabilir.
Yaygın bir çözüm, üretim sırasında yaşanan kayıpları telafi etmek için su eklemektir. Ancak bu, su aktivitesini (aW) arttırır ve zararlı mikropların büyümesi için daha yüksek nem bulunması ile sonuçlanır.
Buradaki zorluk, mikrobiyal büyüme şansını artırmadan nem seviyelerini iyileştirmek için bir çözüm bulmaktır. Nemin yem partikülü içine derinlemesine nüfuz etmesini sağlamak, daha uzun raf ömrü ve besin kalitesi için önemli olan zararlı mikropların büyümesini önlemek için aynı anda çözümler eklerken yüzey geriliminin azaltılmasını gerektirir.