Küfler ve raf ömrü
Küfler, hammadde ve yemdeki değerli besinleri tüketir ve çoğalmalarına izin verilirse, ürünlerin raf ömrünü, kalitesini ve besin değerini hızla azaltabilir. Ek olarak, küflerin ürettiği mikotoksinler hayvan performansını olumsuz etkileyebilir. Düzgün bir şekilde ele alınmazsa, finansman ve marka itibarı üzerinde önemli ölçüde olumsuz bir etkiye neden olabilir.
Ham maddeler toplam yem üretim maliyetinin %80'ini oluşturabilir ve bu nedenle hacim (büzülme) veya besin değeri kaybına neden olan küf oluşumunu önlemek hayati önem taşır. Yem üretim sürecinde nem kaybını telafi etmek için su eklemenin yaygın uygulamasının küf riskini artırdığını ve yemin raf ömrünü tehlikeye attığını belirtmek de önemlidir.
Küfler, maya ve bakteri gibi diğer zararlı mikroorganizmaların büyümesi ve çoğalması için bir fırsat sunan yem malzemelerinin bütünlüğünü bozar. İstikrarlı, yüksek kaliteli yemleri verimli ve kârlı bir şekilde üretmek, uygun ürünler, etkili dozlama ve belirli koşullara ve yem türüne uyan analitik hizmetleri içeren entegre bir çözüm gerektirir.