Yem stabilitesi
Yem üretimi sırasındaki yüksek sıcaklıklar ve nem, birçok besinin miktarını arttırır ve ayrıca bazı bileşenlerin birbirleriyle reaksiyona girmesine ve etkileşime girmesine neden olabilir. Bu, lipidler ve vitaminler gibi besinlerin genel stabilitesini ve biyoyararlanımını azaltabilir.
Fiziksel kalite, ham madde karışımına bağlı olarak değişebilir ve higroskopiklik (havadan nem emilimi) ve tozluluk gibi faktörlerin, "topakları" ve hatta işçi güvenliğine yönelik tehditleri önlemek için iyi dengelenmesi gerekir. Yemde kullanılan herhangi bir katkı maddesinin enzimler ve probiyotikler gibi tamamlayıcı olmasını sağlamak da önemlidir.
Hayvanın artan ihtiyaçlarını uygun maliyetli şekilde karşılayabilecek bir iz mineral kaynağı seçmek ve sağlamak için beslenme uzmanlarıyla çalışmak önemlidir. Optimize edilmiş bir iz mineral seviyesinin tutarlı bir şekilde sağlanması, yumurta tavuklarının performansını, sağlığını ve genel refahını korumanın anahtarıdır.