Üretim verimliliği programı
Optimum sağlık durumunu korurken hayvanın mümkün olan en yüksek performans ve yem verimliliği seviyesine ulaşmasını desteklemek.
Yumurta tavuğu üretiminin ölçülmesi, her yıl ürettikleri iyi yumurta sayısı ile yapılır. Tavuklarınıza uygun beslenme ve yumurta üretiminde düşüşe neden olabilecek hastalıklardan ve stresten uzak, rahat, iyi aydınlatılmış bir ortam sağlayarak yatırımınızı koruyun.
İyi, sağlıklı ve tutarlı yumurta kalitesi, daha iyi ve daha fazla pazarlanabilir sofralık yumurta ve daha yüksek karlılık demektir. Genel yumurta kalitesinin bazı önemli parametreleri kabuk ve ak kalitesi, yumurta sarısı rengi, temizlik, büyüklük, üniformite ve Salmonella içermemesidir. Yüksek kaliteli bir yumurta kabuğu oluşturmak, yem yoluyla sağlanan önemli miktarda kalsiyum gerektirir. Yaşlı tavuklar için ek önlemler gerekli olabilir, çünkü yumurta ağırlıkları artarken kalsiyum kullanma yetenekleri önemli ölçüde azalır.
Diyetin dikkatli yönetimi ve yumurtacı tavukların sağlığının korunması, performansının optimize edilmesinin anahtarıdır.